رابطه آتشین
تحلیلی بر روابط دختر و پسر قسمت اول
اظهار محبت به جنس مخالف، اغلب به یکى از دو هدف زیر انجام مىگیرد:
1- به منظور ایجاد روابط دوستانه و صمیمانه و استمرار آن براى مدت زمانى خاص، در جهت پاسخ به احساس نیاز روانى خود (یعنى نیاز به محبت ورزیدن و مورد محبت واقع شدن)
2- به منظور آشنایى با یکدیگر و فراهم کردن مقدمات ازدواج
نگیزههاى دیگرى را نیز مىتوان فرض کرد؛ ولى معمولاً جوان در این گونه اظهار محبتها به دنبال یکى از دو امر است؛ یعنى یا خود داشتن رابطه دوستانه و اظهار محبت به دیگرى هدف است و یا اظهار محبت و دوستى، مقدمه جلب نظر طرف مقابل، براى ازدواج و تشکیل زندگى مشترک است.
حال ببینیم کدام یک از دو صورت فوق را مىتوان پذیرفت و بر آن مهر تأیید زد.
شکى نیست که انسان داراى نیازهاى مختلف زیستى، اجتماعى، عاطفى و شناختى است. نیازمند ارتباط و تعامل با دیگران است نیازمند محبت کردن و مورد محبت واقع شدن است. برخى روان شناسان با انواع نیازهاى مختلف انسان و سطح بندى آن، بر اهمیت نیازهاى عاطفىدر دوران نوجوانى و جوانى و لزوم تأمین آن، توسط گروه همسالان، تأکید مىورزند و معتقدند که این نیاز، یکى از نیازهاى عالى انسان است و همسالان با ایجاد ارتباط مثبت عاطفى، مىتوانند به تأمین آن بپردازند؛ اما آن چه در ایجاد رابطه دوستى و اظهار محبت به دیگرى از اهمیت زیادى برخوردار است، آن است که این اظهار محبت به چه کسى و تا چه محدودهاى انجام گیرد تا هم آن نیاز عاطفى پاسخ داده شود و هم عوارض و پیامدهاى منفى نداشته باشد و به عبارت دیگر، به چه هزینهاى مىخواهیم این نیاز را تأمین و ارضا کنیم؟
همان طور که ما براى تأمین نیازهاى زیستى خود دست به هر اقدامى نمىزنیم، بلکه سعى مىکنیم طبق معیارهاى صحیح، به آن چه تناسب بیشترى با وضعیت جسمانى ما دارد، عمل کنیم، شایسته است همین روش را در مورد نیازهاى عاطفى و روانى به کار ببریم و آن چه سلامت روحى و روانى انسان را تهدید مىکند، به کنارى گذاشته، از آن دورى کنیم.
اظهار محبت به جنس مخالف، پیامدهاى زیر را به دنبال دارد.
ادامه دارد...